Česky English Deutsch

Parametrické vyhledávání

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Cvičící lavice jako univerzální pomocník při procvičení celého těla

Cvičící lavice jako univerzální pomocník při procvičení celého těla



Polohovací lavice s posunem.jpgCvičící lavici najdete v každé posilovně a je úplně jedno, jestli se jedná o moderní fitness centrum pro hosty velkých luxusních hotelů, nebo o domácí fitness v garáži na chatě. Na posilovací lavici totiž dokážete při troše fantazie procvičit celé tělo. Na výběr máte hned několik lavic. Poradíme vám, která je pro vás ta nejvhodnější.

Existuje šest základní cviků na posilovací lavici

  1. Tlaky s jednoručkami jsou ideálním cvikem pro posílení prsních svalů
  2. Tlakem s jednoručkami v náklonu taktéž posilujete horní část prsních svalů
  3. Při technicky náročnějším cviku pullover s jednoruční činkou zapojíte prsa/hrudník, triceps i záda
  4. Veslování s činkou patří k oblíbeným cvikům na široký zádový sval
  5. Triceps nejlépe procvičíte vleže spouštěním posilovací tyče k čelu
  6. Na biceps není lepší cvik, než klasický zdvih s činkou

Klasické posilovací lavice

Rovné či polohovací lavice jsou určené hlavně pro cvičení s činkami, zvolit si můžete velikost a rozsah polohování sedáku a opěrky. Procvičíte na nich ruce, ramena i prsa. U nás si můžete vybrat i polohovací lavici s opěrkou, která zvyšuje účinek cvičení (delší dráha cvičení) a zvýší zapojení dalších svalů.

Posilovací lavice s integrovanými stojany

Opět rovné či polohovací lavice, jejichž součástí je integrovaný stojan na velkou činku, doporučujeme pro zkušenější cvičence. Asi největší klasikou je rovná lavice na tlak. U nás ji nabízíme v provedení Klasik, Compact i Deluxe. Vybrat si také můžete mezi lavicí klasickou rovnou nebo hlavou dolů. Při tlaku hlavou dolů zapojujete především spodní prsní svaly.

Posilovací lavice na vzpřimovače páteře

Vzpřimovač páteře patří ke speciální posilovací lavici. Slouží k posílení bederních vzpřimovačů, jejichž ochabnutí je příčinou bolesti zad. Jasnou volbou je hyperextenze polohovací. Nabízíme jí v řadách Compact, Klasik i Deluxe.

Posilovací lavice na břišní svaly

Sem patří klasické šikmé polohovací lavice na břicho a speciální břišní posilovací lavice ohnuté do pravého úhlu. Opět jsou u nás nabízeny ve všech řadách s rozdílným designem profilu. S každým typem lavice zapojujete břišní svaly jinak.